קולחיצין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/07/2009 | 21:08 | מאת: tahye

לפני 10 שנים קיבלתייותר מפעמיים פריכרדיטיס. אחרי אישפוז וטיפולים הוחלט לתת לי קולחיצין. ידוע לי שיש בעיה עם תרופה זו מאחר והיא פוגעת בשרירים בגוף. אציין שאני לוקחת 2 כדורים היום שהמינון כל כדור 0.5 מל"ג . אני מרגישה כאבים בשרירים וזו הסיבה שהתחלתי לבדוק מדוע ומהיכן הגיעו הכאבים הללו. כיום עקב כולסטרול אני מקבלת בנוסף סמבוקור שידוע לי שגם כדור זה גורם לאותה בעיה. שאלתי האם אני יכולה להפסיק את הקולחיצין? מה עלי לעשות? והאם יש מצב שזה פוגע גם בשריר הלב . אודה לך מאוד באם תוכל לעזור לי לפתור את הבעיה.

שלום לך, בהפסקת הכולכיצין יש סיכון משמעותי להישנות של דלקת קרום הלב והווצרות מחדש של נוזלים. אם כאבי השרירים החלו לאחר נטילת הסימבסטטין, יש לנסות קודם להפסיק את התרופה האחראית לתסמינים. בנוסף יש לעקוב אחר ערכי CK בדם. הסטטינים וגם הכולכיצין אינם גורמים לדלקת של שריר הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים