מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/07/2009 | 13:26 | מאת: מנטש

לפני כחודשיים עברתי מיפוי לב עקב תלונות על כאבים בחזה בזמן מאמץ. המיפוי יצא תקין לחלוטין. אך לאור המשך הכאבים בוצעו 2 צינתורים, והושתלו לי 2 סטנדים אחד בעורק קדמי יורד שהיה צר ב90% ובעורק עוקף מוצר ב80%, שאלתי: היתכן שהמיפוי יראה תוצאה כל כך לא סבירה לאור הצינתורים שעברתי? , האם יתכן שעדיין בעיתי לא נפתרה עקב המשך כאבים בחזה בזמן מאמץ.. תודה

שלום מנטש, מבלי להכיר את פרטי המקרה ומבלי לראות את סרט הצנתור, קשה לחוות דעה. המיפוי הוא בדיקה פיזיולוגית ואילו הצנתור הוא בדיקה אנטומית. ייתכן שאין, ולא היה קשר בין ההיצרויות שנמצאו בצנתור לבין הכאבים שאתה חש. לכן בהחלט ייתכן שאתה מרגיש כאבים למרות שהעורקים הורחבו בהצלחה. כמו כן ייתכן שהיצרות שנראית משמעותית לפי צנתור אינה גורמת להפרעה בזרימת הדם בעורק ואינה גורמת לאיסכמיה. מאידך ידוע כי הדיוק בבדיקת מיפוי לב עומד על כ 80%. בנוסף, יש לקבל מידע האם נותרו היצרויות אשר לא טופלו, ומהי התוצאה הסופית שהתקבלה בעקבות הטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים