קלופידוגרל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/07/2009 | 21:57 | מאת: איריס

שלום רב עברתי התקף לב לפני חצי שנה. מטופלת בין השאר גם בפלאויקס. לאחרונה הוחלף לי הכדור לפי דרישת קופ"ח מכבי לקלופידוגרל של טבע. שאלתי היא האם כדאי להמשיך עם פלאויקס (לקנות באופן פרטי) או שהתחליף הוא שווה ערך? תודה מראש איריס

שלום איריס, המוצר של טבע הינו תרופה גנרית באישור משרד הבריאות. אינני מכיר עד כה מקרים בהם התרופה הייתה פחות יעילה מהתרופה המקורית. יש לשים לב לקושי בפתיחת האריזה מבלי לפורר את הכדור. תודה על פנייתך לפורום

22/12/2009 | 21:17 | מאת: ענת

אני מטופלת בפלויקס כתוצאה מאירוע מוחי שעברתי לפני כמה שנים. לא היו לי שום תופעות לוואי. לאחרונה, הוחלפה התרופה לקלופידוגרל ע"י קופ"ח מכבי. כמו כן הוחלפה לי תרופה אחרת - לוסק בקונטרולוג בטענה שלוסק ופלויקס מפריעים זה לזה. קראתי באתר אינטרנט שבכנס שנערך בספטמבר השנה נסתרה טענה זו. לאחרונה אני מרגישה כאבי פרקים, והתכווצויות בשוקי הרגליים, שלא היו לי קודם. האם יכול להיות קשר לתופעות (לוואי?) אלה עם החלפת אחת / שתי התרופות הנ"ל. תודה מראש, ענת

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים