אקו לב ושאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/07/2009 | 15:36 | מאת: רות

עברתי כמה צינתורים והושתלו 6 סטנטים,עברתי אוטם לב נרחב. אלה תוצאות האקו:חדר שאלי מורחב ומעובה עם התכווצות גלובלית מופחתת במידה בינונית.מקטע פליטה 33 %.אנאוריזמה ואקינזיה אינפריורית עם מעורבות ספטלית. הסתיידות מסתמים מיטרלי ואורטלי.מעורבות כבדה ל האנולוס המיטרלי.פתיחת המסתם הארטלי מוגבלת.אי ספיקה אורטלית בינונית,היצרות בינונית.פתיחה מוגבלת של המיטרלי מודגמת אי ספיקה מיטרלית קשה.יתר לחץ דם ריאתי בחומרה קשה. האם יש מקום לתיקון מסתם מיטרלי או החלפתו?וכן ,מה עם המסתם האורטלי? תודה.

שלום רות, החלטות בנוגע לניתוחי מסתמים בנוכחות מחלה כלילית וירידה בתפקוד הלב הינן מורכבות ביותר. מכיוון שמדובר בפרוצדורות עם סיכון לא מבוטל, יש לוודא כי קיימת אינדיקציה לביצוען בהתחשב בדרגה התפקודית, מחלות הרקע, לתסמינים ובעיקר לקשר שבין התסמינים למחלה המסתמית. מיותר לציין כי לא ניתן לתת עצה מסוג זה באינטרנט. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים