דרגה תיפקודית לפי NYHA

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/07/2009 | 07:07 | מאת: דוד

אנא הסבר . מה זה דרגה תיפקודית לפי NYHA איזו בדיקות צריך לבצע כדי לקבוע את הדרגה ?

שלום דוד, על מנת להעריך את הדרגה התפקודית, הדבר היחידי שנחוץ הוא שיחה קצרה עם המטופל. דרגה תפקודית NYHA 1 קובעת כי ניתן לבצע פעילות יומיומית ללא קוצר נשימה ורק מאמץ ניכר גורם לקוצר נשימה. בדרגה תפקודית 2 פעילות כגון עליית שתי קומות מדרגות או מרחק שני בלוקים גורמים לקוצר נשימה המצריכים מנוחה. דרגה תפקודית 3- קוצר נשימה במאמץ קל, ודרגה 4 - במנוחה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים