עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/02/2006 | 22:39 | מאת: קלרה

שלום רב, לאחר שהפנתי את שאלתי אליכם ולעוד 2 פורומים נוספים וקיבלתי תשובות זהות, ברצוני לידעכם בנ"ל. לפני כשנתיים, עברתי בדיקת דופלר ובבדיקה הנ"ל נמצא אצלי 40% חסימה של העורק הצווארי השמאלי. מאז ועד היום לא היה שינוי באורח חיי מלבד כך שהחלטתי (בהפצרות מכרים) לנסות ולטפל בבעיה זו בעזרת דיקור סיני (אקופנקטורה). כך עשיתי במשך השנה וחצי האחרונה וטופלתי ברפואה סינית בממוצע אחת לשלושה שבועות. לפני כשבועיים עברתי בדיקת דופלר נוספת, ולא נראתה שום חסימה. כיוון שהבנתי שחסימה שעכזו אינה נותנה להיעלם, סבורה אני שהנ"ל קרה בעזרת הדיקור. אשמח לקבל את תגובתכם בנושא. בברכה ובתודה קלרה

27/02/2006 | 10:17 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לקלרה שלום רב, קודם כל אני שמח לדעת שאת בריאה. אני לא מאמין בדיקור סיני – אקופונקטורה, אך כל זמן שזה לא גורם לנזק או דחיה של טיפול אמיתי, אין לי בעיה. שינוי באחוז ההיצרות יכול להיות רק שינוי במדידות ורישום התוצאות ולא עקב נסיגה של הטרשת מהעורק. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים