פרופיל שומנים,קלציום, והשלכות על לב כלי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/07/2009 | 15:24 | מאת: יצחק

שלום רב בן 50 מטופל ב-טריטייס קופ 2.5 *1 + טריטייס רגיל 2.5 *1 אומפרדקס 20 *1 סימבסטטין 10 *1 מיקרופירין 0.75 היצרות קרוטיד 25% פרופיל שומנים מינואר-כולסטרול=176.1 טריגליצרידים=127 hdl=76 ldl=73 non hdl=100 בנוסף קלציום=9.31 פרופיל שומנים חדש, מלפני יומיים- כולסטרול=148.6 טריגליצרידים=105 hdl=54 ldl=73.6 non hdl=95 קלציום= 10.06 שאלותיי-מה משמעות המימצעים החדשים , האם הקלציום צריך לעורר דאגה, כייצד ניתן להעלות חזרה את רמת ה=hdl ? לציין כי לא השתנה התפריט או משהו חריג אחר, למעט טיפול באומפרדקס מיזה 4 חודשים אחרונים. בתודה עבור התשובה.

שלום יצחק, פרופיל השומנים שלך מאוזן ועומד ביעד עם הטיפול הנוכחי לפי ההמלצות של האיגודים הרלוונטיים בהתאם לגורמי הסיכון שאתה מציין. לתרופות מקבוצת הסטטינים השפעה מועטה על רמות ה HDL. רמת ה HDL שלך הינה סבירה. פעילות גופנית מומלצת באופן כמעט גורף לכולם, ואין צורך בטיפול תרופתי להעלאת ה HDL מעבר לטיפול בסטטינים. בשנים האחרונות טיפולים להעלאת ה HDL היו כרוכים בהרעת הפרוגנוזה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים