בדיקת אקו TEE

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 21:18 | מאת: משה

ביום שלישי עברתי בדיקת אקו דרך הושט. התוצאה מראה על החמרה לעומת הבדיקה הקודמת שהיתה בתאריך 2.11.05. בדיקות האקו בשנים האחרונות מראות על התדרדרות בתפקוד המסתמים (הסתידות). הבחנת הסיכום היא:Moderate to severe aortic stenosis Moderate mitral regurgitation Good LV function Mild pulmonary hypertension היות ולא ניתן במסגרת זאת להעתיק את כל המסמך, ציינתי רק את הסיכום. השאלה היא: מאחר וההסתידויות הם לא רק במסתמים אלה גם בעמוד השדרה האם יש אפשרות לא כירורגית לסלק או לעצור את תהליך ההסתידות? האם יתכן והמטבוליזם שלי לא מסלק את הסיד המיותר דרך השתן או בדרך אחרת. הבעיה איננה חדשה, אבל לאחרונה המצב החמיר. אני מטופל שלך ברמב"ם אבל התור שלי נקבע לחודש אפריל לכן אני מנצל הזדמנות זאת ושמחתי מאד למצוא את שמך כמנהל הפורום. בהצלחה!!!

09/01/2006 | 10:46 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

למשה שלום רב, תודה על המכתב. הסתיידות של המסתמים הוא תהליך טבעי המופיע עם הגיל ואין צורך לטפל. הבעיה העיקרית לפי האקו שלך היא ההיצרות של המסתם האאורטלי, בינונית עד קשה שעלולה להתקדם עם הגיל ואז לגרום לכל מיני בעיות. אני מבקש שתפנה לאילנית במרפאות חוץ שתקדים לך את התור. אשמח לראות אותך. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים