נטילת אספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 21:09 | מאת: ניק

שלום ד"ר. אני בן 37 ותמיד סבלתי מהשמנת יתר ובעבר גם מיתר לחץ דם. לפני כשנתיים וחצי רופא שאיננו רופא המשפחה שלי המליץ לי לקחת כדור קרטיה(אספירין 100) פעם ביום. מאז אני לוקח את הכדור הזה בקביעות. מאז לא נבדקתי אצל רופא בהקשר הזה. אני חושש שאני גורם נזק לעצמי בנטילה הממושכת והקבועה של הקרטיה. האם יש סכנה ממשית? אין לי שום תופעות לוואי כאלה או אחרות ואני ממשיך עם הקרטיה פעם ביום. מה לעשות?

09/01/2006 | 11:13 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לניק שלום רב, אספירין במינון נמוך (קרטיה) מומלץ לגברים מעל גיל 45 ללא גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. בגברים, עם גורמי סיכון (סכרת או יתר לחץ דם) מומלץ טיפול מונע בכל גיל. לפי מכתבך, אני מבין שאין לך תופעות לוואי מהטיפול (דימום או בעיות בקיבה) לכן, אני כן ממליץ להמשיך את הטיפול פעם אחת ביום אחרי האוכל. בכל חולה יש לשקול היטב את היתרונות של הטיפול כנגד הסיבוכים האפשריים. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים