בדיקת מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 18:55 | מאת: צבי

לד"ר שלום, לאחרונה עשיתי מיפוי לב, ובפגישה עם הקרדיולוג הוא הסביר לי שלפי צילום הלב (מספר רב של צילומים בזויות שונות) יש לי כלי דם ראשי סתום על פי הערכתו ביותר מ-90%. הוא גם הוסיף שיתכן שעברתי התקף לב קל בלי שהרגשתי - לפי מה שנראה לו בצילום כצלקת באזור מסויים בלב. הוא ציין שבגלל שאני ספורטאי, יתכן שהגוף מצא אלטרנטיבה להזרמת דם ללב ע"י כלי דם עוקפים קטנים יותר. כמובן שבקרוב מאד אעבור צינתור. ברצוני לציין שאני עושה המון ספורט (הליכה, ריצה, אופניים) ואני די רזה. בזמן הפעילות הגופנית אין לי כל כאבים בחזה, אין לי קוצר נשימה ואני לא ממש מתעייף גם אחרי 7 ק"מ ריצה. מכיוון שיש לי נטיה לסוכרת, אני עושה מדי פעם בדיקות דם שמראות כבר כמה שנים שערכי הסוכר שלי נורמליים. כמו כן בבדיקה האחרונה ה-HDL היה 43 וה-LDL היה 107. הייתי רוצה מאד לדעת איך ניתן להסביר את תוצאת מיפוי הלב, והאם יש מקרים שתוצאות המיפוי מראות דבר אחד ובצינתור מגלים את ההיפך ? לתשובתך אודה, צבי

08/01/2006 | 13:02 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לצבי שלום רב, הרשה לי לברך אותך על אורך החיים הבריא שלך. אינני יודע את גילך אך ולכן אני מוגבל בדיוק. יתכן ומדובר בממצא חיוביבמיפוי כאשר אין מחלה כלילית (False Positive - תופעה ידועה בכ - 10-15% מהמקרים). אופציה אחרת שכן קיימת היא מחלה כלילית שיכולה להופיע בעד 10% מהאנשים שאין להם גורמי סיכון (לא עישון, סכרת, שומנים, סיפור משפחתי, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה) ולמרות זאת, מפתחים מחלה כלילית. אני מסכים שאין ברירה ויש צורך בצנתור על מנת להבהיר את התמונה וגם לטפל במידת הצורך. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים