תוצאות בדיקת תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 18:38 | מאת: נתן

ד"ר גרוברג שלום עקב כולסטרול גבוהה אני מטופל בסימוביל. בלקיחת סימוביל 20 מ"ג התקבלו התוצאות הבאות: Cholesterol - 192 , LDL - 109 ALT (GPT) - 23 AST (GOT) - 26 CK - 135 במטרה להוריד את ערכי הכולסטרול ואת LDL העלתי את מינון הסימוביל ל-40 מ"ג בבדיקת דם התקבלו התוצאות הבאות: Cholesterol - 159, LDL - 86.5 ALT (GPT) - 49 AST (GOT) - 40 CK - 314 מה המשמעות של התוצאות תפקודי הכבד? האם זה כתוצאה מסימוביל, או משהו אחר? האם אפשר לשפר את המצב? אשמח לשמוע את חוות דעתך בברכה נתן

08/01/2006 | 11:15 | מאת: ד"ר גרוברג

לנתן שלום רב, עליה של אנזימי הכבד עד 2X מעל הנורמה במהלך טיפול בתרופות המורידות את הכולסטרול (סטטינים), היא תופעה ידועה ולא מסוכנת, ואיננה דורשת טיפול. אך יש לעקוב אחרי האנזימים פעם בשישה חודשים. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים