לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/12/2006 | 11:16 | מאת: SoMeOnE 20

שלום, אני חייל בן 20, אני משרת בצה"ל כבר יותר משנתיים. לפני הצבא היה לי לחץ דם תקין של כ-120, אך לאחרונה (לפני כחצי שנה) החל להיות לי לחץ דם ממש גבוה (ואני מדבר על לחץ דם של 145-147) שזה דבר שאינו שכיח בקרב אנשים בני גילי. לפני הגיוס (בצו הראשון) הבאתי לידיעת הצבא שיש לנו בעיות לב במשפחה, שאבא שלי חולה לב, ושהדבר עלול להיות תורשתי. (אין לי מושג כמה הם התייחסו לנושא..). בכל אופן, לאחרונה עשיתי בדיקות שגרתיות בבית לצורך מעקב אחר לחץ הדם שלי (עם המכשירים של אבא שלי שעוקב אחר לחץ הדם שלו באופן קבוע), וגיליתי שלחץ הדם שלי פשוט לא יורד מה-145 והנתונים ממש התחילו להדאיג אותי. כשבוע לאחר שהתחלתי את הבדיקות השגרתיות, פניתי למרפאה בבסיס שלי בגלל בעייה אחרת שהייתה לי. החובש בדק את לחץ הדם שלי ונדהם לגלות שהוא עמד על 165! מכיוון שסירב להאמין, בדק אותו עוד 3 פעמים אפילו בצורה ידנית עד שהשתכנע שזהו אכן לחץ הדם שלי. מה שהדהים אותי היה, שכאשר נכנסתי לרופאה, היא לא התייחסה כ-ל-ל ללחץ הדם שלי. השאלות שלי הן: 1)מה עלול להשפיע על לחץ הדם שלי ויכול לגרום לו להיות גבוה כ"כ ואיך אני יכול להוריד אותו? 2) האם זה תקין שהרופאה ביחידתי לא התייחסה לנתוני לחץ הדם הבלתי שגרתיים שלי והאם הייתה צריכה לשלוח אותי לבדיקות אצל רופא מומחה? 3)האם אני יכול לתבוע את הצבא על נכות עקב לחץ דם גבוה? איך אני יכול להוכיח שהוא נגרם לי כתוצאה מהשירות הצבאי? ובמידה ולא ניתן להוכיח שהוא נגרם כתוצאה מהשירות הצבאי, האם בכל זאת אוכל לתבוע את הצבא על נכות מכיוון שהדבר אירע במהלך שירותי הצבאי? תודה מראש לכל מי שעונה, בברכה, SoMeOnE.

25/12/2006 | 04:28 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

המלצתי - תתעקש להבדק ע"י מומחה ללחץ דם ולגלות הסיבה.

25/12/2006 | 15:56 | מאת: SoMeOnE 20

ד"ר רוגין שלום, תודה רבה רבה על הייעוץ ואני אכן הולך לפעול בעצתך, אך אשמח אם תוכל לענות יותר בהרחבה על שאר השאלות שכתבתי. בתודה, Someone 20

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים