שאלה לגבי חשש לבעית לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/12/2006 | 19:42 | מאת: ליטל

שמי ליטל בת 32,מצב בריאותי תקין. כבר תקופה ארוכה כל יומיים שלושה ארבע חמש דפיקות לב חזקות שמורגשות כמו פירפור בחזה אירוע הגורם לבהלה. לאחר הפירפור אני חשה כאב בבית החזה שעובר מספר דקות. ביצעתי בדיקת הולטר בא נימצא הפרעת סינוס אריתמיה. יש לציין שבמהלך בדיקת ההולטר לא חויתי את הדופק המואץ והפירפור. שאלתי היא האם הדבר מצריך טיפול או האם הדבר יראה כבעייתי. בתודה ליטל

22/12/2006 | 04:56 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, נאוד שכיח, בעיקר בקרב נשים תחושה של דפיקות לב. לרוב הדבר נובע ממספר פעימות מוקדמות אשר מתרחשות בכל האוכלוסיה, אך לרוב, משום מה, דווקא נשים צעירות בריאות חשות זאת יותר. כל עוד נמשך מספר שניות אין לדאוג. אם יימשך דקות ארוכות [10-20 דקות] רצוף - יש צורך לפנות לקרדיולוג. לרוב תחושותייך ייעלמו עם הזמן ויופיעו מידי פעם כל מספר חודשים עד שייעלמו כליל חג שמח ותודה על פנייתך לפורום דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים