התחיל כדופק מהיר ולחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/12/2006 | 09:57 | מאת: ערן

לפני כחודש בערך התחלתי להרגיש לא טוב, כאבי ראש מתמשכים, סחרחורת, ציפצופים באוזנים. בקופת חולים אובחנתי כבעל לחץ דם גבוה יחסית ודופק מהיר, 140/90 ודופק 90, במנוחה, חשוב לציין כי אני בן 23. הרופא שלח אותי לבדיקות דם והולטר לב ובמקביל רשם לי כדור פרולול 10 מ"ג למשך התקופה והלאה, כל הליך הבדיקות נמשך בערך כחודש והסתיים אתמול כאשר תוצאות ההולטר חזרו תקינות. הרופא טוען כי יתכן מאוד שהבעיה שלי היא לחץ וחרדה בגלל השינוי באורך החיים שעברתי (עברתי עיר, גר לבד, לימודים, שתי עבודות), אך אותי הבעיה מטרידה ואני מסרב להאמין כי הכל "בראש" כיוון שאני עדיין לא מרגיש כרגיל.ב במהלך החודש האחרון הפסקתי לעשות פעילות ספורטיבית (מתח, משקולות וכו') כיוון שמיד אחרי הייתי מרגיש את הדופק באופן חזק מאוד ובלתי רגיל בשבילי (בתאמנתי במכון כושר למשך שנה עד לא מזמן במאמצים גדולים בהרבה ולא הרגשתי דבר) ומין הרגשה מוזרה בבית החזה, כאשר נשימה עמוקה מסתיימת במין דקירה או כאב פנימי. בנוסף בימים האחרונים אני מרגיש סוג של לחץ או מועקה בחזה, לא כאב אך אי נוחות. תסמינים של דופק חזק היו לי גם לפני כשלושה שבועות מהלך פעילות יומיומית רגילה כגון הליכה לאוניברסיטה. בגלל שאני מאוד מתעניין בספורט בכלל ובכדורסל בפרט שמעתי כבר רבות על שחקנים שגילו לפתע אצלם פגם בלב למרות שהם עברו אלף ואחת בדיקות שבועות ספורים לפני ולא גילו אצלם שום דבר אשמח לשמוע את דעתך

שלום ערן, מומלץ לבצע בדיקת תפקודי בלוטת התריס. כמו כן הטיפול בפרולול במינון 10 מ'ג אינו יעיל כלל. אם האק'ג במנוחה תקין וכך גם בדיקת אקו לב, הסבירות כי מחלת לב משמעותית הגורמת לתסמינים שלך נמוכה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים