פיענוח בנושא אקו לב-דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/12/2006 | 11:25 | מאת: ירון

מדובר על אימי אישה בת 59 מעשנת הסובלת גם מיתר לחץ דם באבחנה ובסיכום של אקו לב נרשם כך:REGIONAL WALL MOTION ABNORMALITY WITH PRESERVED GLOBAL LV FUNCTION בתפקוד הדיאסטולי של חדר שמאל-הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי(דרגה 1) מסתם מיטרלי של עליה ימנית-אי ספיקה טריויאלית מסתם טריקוספידלי-אי ספיקה טריויאלית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי ה-TR הוא RAP+23 שאר הערכים תקינים מה זה אומר??

15/12/2006 | 05:45 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

בכדי לתת תשובה אחראית יש צורך בראיון החולה בדיקתו ובירור בדיקות נוספות כגון אק"ג ובדיקות מעבדה. תשובת אכו לב כזו מצביעה כי ייתכן ואותו אדם עבר ארוע לב - ועתה אחת מדפנות הלב מתכווצת פחות טוב. למרות זאת הלב מתכווץ סה"כ מצוין ושאר הממצאים הינם בגדר הנורמה. באם תהיה מעוניין בפגישה נוספת ניתן ליצור קשר למרפאות חוץ רמב"ם 0485427270 בברכה, דר' אריאל רוגין

04/01/2008 | 13:53 | מאת: מיכל

עברתי בדיקת אקו והתוצאה היא: חדר שמאל תקין חדר ימין תקין האורטה עולה תקינה ואין עדות לצניחה מיטראלית. מסטם האורטה מעובה מינימלית פתיחתו טובה. אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. בדופלר- אי ספיקה מיטרלית קלה מזערית וחסרת משמעות דינמית. אי ספיקה אורטלית מזערית. אי ספיקה טריקוספידלית קלה מאוד. הלחץ המוערך במחזור ריאתי כ 20 ממ"כ + RAP תקין. IVC ברוחב 1.8 ס"מ עם קולפס קל באינספריום. אני בת 40 מה כל זה אומר האם התוצאות מדאיגות

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים