כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/12/2006 | 14:09 | מאת: מלי

שלום אני מקוה שהגעתי נכון אם לא אנא הפנה אותי : בבדיקת דם שגרתית נמצא אצלי כולסטרול רע 164 טוב: 58 כללי: 239 אני בת 35 מעשנת קופסא ליום בערך קצת פחות, במשפחתי יש סיפור של כולסטרול(אחים,אמא,אבא) רציתי לדעת אם זה מסוכן? ומה אפשר לעשות או לאכול כדי להוריד את הרע והאם זה מאד גבוה ומסוכן מידי? יש לי ילדים קטנים ואני מאד פוחדת ולא ישנה ופוחדת לאכול למרות שאני רעבה . בזמן האחרון יש לציין שאכלתי הרבה מאכלים בשריים ובורקס ובצקים למינהם(בחצי שנה האחרונה) אם אני יוריד אותם וגם יעשה הליכה 40 דקות כל יום זה יעזור? או שכבר הנזק ללב נעשה? אי לא רוצה עדיין להתחיל עם כדורים. דרך אגב הלחץ דם שלי נמוך: 107/60 דופק 77 תודה מראש ואנא ענה לי מפורטות אני מודאגת

07/12/2006 | 20:55 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, את צודקת במחשבותיך מומלץ להפסיק לעשן להתחיל מעט פעילות גופנית ודיאטה נכונה. בעוד 2-3 חודשים תבדקי שוב את פרופיל השומנים. בשלב זה אין צורך בטיפול תרופתי. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים