תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/12/2006 | 18:01 | מאת: יעקב

שלום, מתוך מטרה לברר את סיבת יתר לחץ דם (140/85) עברתי בדיקת אקו לב. להלן התוצאות: Aortic root - 34mm IVS 9 mm LA 38 mm LVEDD 45 mm Ascen. Aorta PW 10 mm LAA 17 cm LVES 30 mm שורש אאורטה ואאורטה עולה תקינים עליה שמאלית - תקינה חדר שמאל לא מורחב, לא מעובה, תפקודו תקין ללא הפרעה סגמנטלית, תפקוד דיאסטלי תקין חדר ימין - תקין עליה ימנית- תקינה מסתם אאורטלי תלת-עלי תקין מסתם מיטרלי - אי ספיקה קלה - מה זה? מסתם טריקוספידלי - תקין אבחנות normal left ventricular size AND function Mild Mitral Regurgitation אני בן 53. מה משמעות התוצאות?

שלום יעקב, בדיקת האקו שלך תקינה. קיימת דליפה קלה של המסתם המיטרלי שאין לה כל משמעות קלינית. את האקו ביצעו לא על מנת למצוא את הסיבה ליתר לחץ דם אלא לוודא כי אין פגיעה בלב כתוצאה מהעומס. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים