יתר לחץ דם ריאתי או ורידי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/07/2023 | 01:32 | מאת: רונה

איך מבדילים ביתר לחץ דם ריאתי האם מדובר בלחץ דם ריאתי ורידי או עורקי? זה משהו שמופיע בתוצאות של אקו לב? אם לא, איך בודקים את זה? והאם בכל מקרה שבאקו לב יש יתר לחץ דם ריאתי (ברמה בינונית לפי האקו) חדש, מקובל לעשות צנתור לב ימני או שלא תמיד צריך? תודה

שלום רונה, לחץ דם ריאתי נמדד באופן עקיף בבדיקת אקו תקינה, בחלק קטן מהמקרים לא ניתן למדוד לחץ ריאתי בהעדר דליפה דרך המסתם הטריקוספידלי. מדידה ישירה של לחץ דם ריאתי מבוצעת בצנתור לב ימני. צנתור לב ימני מבוצע כאשר יש חשד שהלחץ בעורקי הריאה מוגבר לא בגלל בעיה בלב השמאלי אלא בעיה ראשונית בכלי הדם הריאתיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים