מה זה היפוך T בprecordial

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/07/2023 | 12:21 | מאת: יוסי מור

לאחר בדיקה במאמץ שעשיתי הסיכום היה דופק 142במאמץ הבדיקה נמשכה 8.30 דקות כושר גופני טוב התגובה היפרטנסיבית ללא עדות להפרעות קצב תבנית בסיסית שלcrbbb עם היפוך גלי T PRECORDIAL ללא עדות לדינמיקה פטולוגית נוספת במאמץ. רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר לגביי תודה ואשמח לתשובתך

יוסי שלום, למבחן מאמץ יש ערך אבחנתי כאשר האק'ג במנוחה תקין, כאשר יש הפרעת הולכה חשמלית (חסם בצרור ההולכה הימני) תוצאות מבחן המאמץ אינן אמינות בגילוי איסכמיה. היפוך גלי T בלידים המייצגים את הדופן הקדמית והחדר הימני, הוא חלק מהפרעת ההולכה ולרוב לא מעיד על איסכמיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים