אקו לב- בדיקה .

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/05/2023 | 01:23 | מאת: טלי

שאלה- אני בת 34 ברקע לופוס נוטלת mtx ולאחרונה עשיתי בדיקת אקו-לב עקב תחושה של קוצ"נ (מתגברת במאמץ). בבדיקה נמצא- דליפה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית. ועיבוי של המסתם האאורטלי. העניין הוא- שהממצא עיבוי של המסתם האאורטלי חדש לי. לפני 4 חודים בצעתי אקו לב במאמץ ואז ,זה לא היה. האם הממצא החדש קשור ללופוס ? מה עליי לעשות ? (במקביל בדקתי גם תפקודי ריאות ויש הפרעה קלה בדיפוזיה )

טלי שלום ייתכן שהממצא קשור ללופוס, Libman-Sacks endocarditis תודה על פנייתך לופורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים