בדיקות שעשיתי ללב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/05/2023 | 04:25 | מאת: שואל

אהלן אני בן שלושים ומשהו והתפנתי למיון באמבולנס עקב תקופה של שלושה שבועות של דופק לב ממש מהיר של 110 ועד 160 ויותר שבא והולך ! בימים האחרונים גם כאבים חזקים באיזור הלב החזה אז התפנתי הלחץ דם גם היה גבוה 100/170 יש לי מספר שאלות ואשמח מאוד על התשובות שוב תודה ! שהייתי בבדיקות זה היה חלק מהתשובות- אקג ­ טכיקרדיה צרת קומפלקס עם קצב חדרי 125, סדירה מאוד, חשודה לרפרוף עליות 1:2. בוצע מבחן אדנוזין שלא הדגים תוצאה ברורה. טופל במנה בודדת של לופרסור 5 מ"ג עם האטה לדופק סביב 100 בתבנית מתאימה לסינוס טכיקרדיה השאלות שלי הם : 1. מה זה מבחן אדנוזין ? ומה זה אומר שלא הודגמה תוצאה ברורה ? הזריקו לי זריקות בבדיקה הזאת מה זה ? 2. מה זה לופרסור 5 מ"ג למה זה ניתן ? 3. היה חשד לרפרוף עליות לפי האק"ג פעם אמרו שזה רפרוף ואחרי זה לא, מה זה בכלל רפרוף עליות ? מה הטיפול לזה ? ולמה היה חשד לזה באק"ג שאחרי זה נשלל ? והאם זה מסוכן ? מה זה קצב חדרי ? 4. קיבלתי אספירין כדור 300 מ"ג שאף פעם לא לקחתי למה זה ניתן ? ועוד תרופה תרסיס כזה להורדת לחץ דם מה זה ? 5. הבדיקות דם היו תקינות הדי דיימר בלוטת התריס הטרופונין הצילום חזה איך הכל תקין ואני עדיין חש כאבים באיזור החזה הלב ואת הדופק המהיר ? 6. הומלץ לי להמשיך בירור בקופת החולים שלי אקו דופלר לב במנוחה שעשיתי לפני שנתיים והיה תקין לחלוטין והולטר לב שהיה תקין לפני שבע שנים האם יש טעם לחזור על הבדיקות ? ונניח שאני יעשה אותם והם יהיו תקינות מה הפיתרון למה שיש לי ? גם שמה חשדו בהתחלה בהפרעת קצב וראו שהקצב לב מהיר לא יורד ואז טענו שהקצב סינוס טכיקרדיה ורצו שאני ישאר להשגחה אבל אחרי שלל הבדיקות שמה החליטו שלא מה דעתך ? 7. איך אפשר לטפל בדופק לב מהיר ולהחזיר אותו לקצב רגיל ובסדר כי זה ממש סבל ! אשמח לטיפים ? ומה ניתן לעשות לכאבים בלב באיזור החזה שהולכים ובאים זה לא תמיד ! אבל הדופק לב ממש מהיר כמעט כל יום בתקופה האחרונה אשמח לעצות לעניין הזה ? 8. אני גם ממש מרגיש את הדופק מהגב מקדימה ומעוד מקומות זה מסוכן ? מה ניתן לעשות לזה ?

שלום לשואל, בחשד לרפרוף פרוזדורים ניתן אדנוזין על מנת לנתק את קצב עליות מהחדרים ולחשוף את גלי הרפרוף אם קיימים. הלופרסור מאט את ההולכה ואת הדופק. אם הדופק ירד באופן הדרגתי, קרוב לוודאי מדובר בדופק מהיר ממקור הסינוס. הולטר קצב הלב יכול לתרום לאבחנה. הדופק מהיר כתגובה למצבים כגון מאמץ, מתח/חרדה, אנמיה או הפרעה בתפקודי התריס. אם אין מדובר בהפרעת קצב, הדבר אינו דורש טיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים