משמעות בדיקת לחצי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/05/2023 | 19:03 | מאת: אמיר

בן 68.אין מחלות לב. סוכר בסביבות 105.טרגליצרידים 90.כולסטרול כללי 180. הרע 108. הטוב 54.[נוטל קריסטור 10 מג ליום]לא מעשן. עושה הליכה 5-6 פעמים בשבוע כשעה כל יום. עקב לחצי דם בסביבות 140-80 רופא המשפחה שלח אותי להולטר לחץ דם 24 שעות. אכן היו מספר קטן קפיצות בלחצי הדם הגיעו עד 150-90. אך במדידה יומית בבית במשך שבועים רצופים בוקר וערב 125-70 מלבד שתי מדידות שהיו בסביבות 140-80.רופא המשפחה הסתמך על המדידה הביתית והמליץ על המשך פעילות ספורטיבית הליכה. הורדת מלח מהאוכל. הורדת משקל bmi 27.5.ובמידה ותהיה מדידה לחץ דם מעל 140-85 לקחת כדור טריטטיס 2.5 מג לפי המדידה ולא קבוע.. התחלתי לקחת תוסף מזון ליקורץ 123 . מה דעתך בנושא. תודה

אמיר שלום, אם יש יתר לחץ דם יש לטפל בו בקביעות ולא לפי מדידה. במטופלים עם גורמי סיכון נוספים וסוכרת, יש התוויה לטפול במעכבי ACE כגון טריטייס גם ללא יתר לחץ דם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים