‏דופק מהר ו ‏ ‏הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/04/2023 | 01:29 | מאת: חיים

רישום דו"ח אקו לב :12/02/2023 בן 20 אחרי שירות לאומי של שנה. פרופיל צבאי 60 בגלל עקמת בגב לדבריו. לא עושה פעילות גופנית. מלפני שבועיים החל להתלונן על דופק לב מהיר וכאב בחזה שמופק במישוש. הופנה למיון ללא ממצא פתולוגי. בוצע אקו לב- תקין. באק"ג סינוס טכיקרדיה - 90-112 לדקה בתרשימים ממועדים שונים ללא שינוי /ST ז. בדיקת הולטר עדיין לא מוכנה. מרגיש פלפיטציות שנמשכות במשך מספר דקות לא מלוות בסחרחורת או חולשה או קוצר נשימה. לא מקבל תרופות קבועות. לא מעשן. שולל מחלות לב במשפחה כולל סיפור של מוות פתאומי בגיל צעיר. שולל מחלת חום או מחלות דלקיות לאחרונה. CRP בפניה למיון היה 0.58. TROPO פחות מ 3 TSH תקין 3.2 ב7/2022. :16/02/2023 לצורך ביצוע מבחן מאמץ בלבד :20/02/2023 השלמת יעוץ לאחר קבלת תוצאות הולטר וארגומטריה. ארגומטריה לא הדגימה איסכמיה אך הדגים כושר גופני ירוד 8 METS בלבד בגיל .20 הולטר הדגים הקצב הבסיסי: סינוס מהירות מינימלית: 61לדקה מהירות מקסימלית: 141לדקה מהירות ממוצעת: 78לדקה הפרעות חדריות-צמד בודד הפרעות קצב על חדריות - אין. הפרעות הולכה: בערב ובלילה, 3פאוזות סינוסליות קצרות בדיקה גופנית מתאריך ללא גודש צווארי ללא אוושות בצוואר. ריאות נשימה בועית קולות הלב סדירים ללא אוושות או קולות נוספים בטן רכה ללא HSM. דפקים תקינים. ללא בצקות הקפיות. המטופל עם סינוס טכיקרדיה וייתכן אירועים של הפרעות קצב. בסבירות גבוהה הפרעות קצב לא מסכנות חיים . הולטר בוצע אך התשובה טרם. ממליץ להשלים בירור בארגומטריה - לבדוק קשר הפרעות הקצב עם המאמץ. כמוכן החמלצתי על ניטור ע"י מכשיר אק"ג חד ארוצי (TOUCH) - רישום אק"ג בזמן האירוע - EVENT MOINITOR. ההפניות שהופקו ב 12/02/2023: הפניה לארגומטריה - 76018-מבחן מאמץ, הפניה כללית קרדיולוגיה - 76019- קרדיו-ביפר הולטר וארגומטריה למעשה ללא ממצא פתולוגי מלבד כושר גופני נמוך לגילו. ממליץ להשלים בירור עם EVENT MONITOR. בינתיים שפוך כושר גופני והפחתת משקל ע"י דיאטה ופעילות גופנית סדירה. ‏אשמח לדעת מה דעתך בנושא שרופא אמר לי תודה ‏רבה

חיים שלום, עברת יעוץ אצל רופא קרדיולוג ששלח אותך לביצוע בדיקות עזר והתייחס לתוצאות שלהן. באינטרנט אין יכולת להוסיף ליעוץ. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים