צנתור/חסימה/כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/04/2023 | 19:23 | מאת: עירית

שלום שוב נראה שלא הייתי ברורה. כמובן שאקו לא משפר מצב לב🙃 כוונתי הייתה ...אם בצנתור נאמר שאין חסימות והסטנטים פתוחים זה בהכרח ייראה באקו לב?? מבחינת שיפור תפקוד?? אם כן.. האם ייתכן מצב שבו אדם יוגדר כסובל מאי ספיקת לב אך לאחר התערבויות ושיפור זרימת הדם לא יוגדר כך או שמא ההגדרה הזו ניתנת לאחר שיש פגיעה בלתי הפיכה לשריר הלב ?? שאלתי הנוספת הייתה אם לאחר התערבויות והשתלת תומכנים הכאב בחזה נותר ואף התחזק. לאחר טיפול במונוקורד חל שיפור מיידי ומשמעותי!! זה עונה על כך שמדובר במחלת כלי דם קטנים? האם יש צורך באבחנה מבדלת בעזרת בדיקה /בירור נוסף או שמא השיפור בכאב מעיד שזו בעצם הבעיה. אשמח לדעת האם טיפול בתרופה זו ניתן כל יום למניעת כאב או שעדיף לקבלה לסירוגין כשיש כאב......בהנחה ומטרתה הפחתת כאב בלבד ולא הורדת ל.ד וכו תודה

עירית שלום, לעיתים לאחר שיפור בזרימת הדם ללב שאינו מצולק, ישנו שיפור בתפקוד החדר השמאלי באקו. ישנן בדיקות פולשניות אשר מרמזות על הפרעה בכלי הדם הקטנים, הבדיקה בשימוש רוטיני במרכזים בודדים בלבד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים