דפיקת לב חזקה ולאחריה דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/12/2006 | 16:09 | מאת: יפעת

בזמן האחרון קורה לי דבר מוזר אפילו בזמן מנוחה יש לי פתאום פעימת לב חזקה ומורגשת ולאחריה יש דופק מהיר וחולשה לכמה שניות.. זה חולף לאחר כמה דקות . אני בת 38 ועכשיו אובחנתי כסוכרתית סוג 2 ומקבלת זה היום השלישי כדורים בשם metformin 875 m"g האם יש קשר לתרופה ולתופעה הזו? האם ידועים מקרים דומים? והאם יש פתרון כי זה די מציק מהווה הרגשת אי נוחות בחזה, תודה

שלום יפעת, את מתארת תחושה של פעימות מוקדמות וכנראה אין לכך קשר לטיפול במטפורמין. מומלץ לבצע הולטר קצב הלב כדי לתעד את הפרעת הקצב ולשלול הפרעות קצב אחרות מורכבות יותר. בנוסף כדאי לבצע אקו לב. לרוב פעימות מוקדמות אינן דורשות טיפול ספציפי אך באנשים המאובחנים עם סוכרת יש להעריך את שאר גורמי הסיכון, ולעיתים דרוש טיפול תרופתי נוסף לאיזונם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים