טיסה אחרי צינתור וביצוע לייזר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/03/2023 | 13:40 | מאת: יורם

שלוםכמה זמן אחרי צינתור עם 3 סטנדים מותר לטוס למקום לא רחוק והאם. מותר ללכת לטייל שאלה שנייה האם מותר לעשות לייזר בגוף לאחר צינתור

יורם שלום, ההנחיות אחרי צנתור תלויות במידה רבה בסיבה שבגינה בוצע הצנתור (התקף לב או צנתור אלקטיבי), תפקוד הלב, תוצאות ההתערבות והמחלה השארית שנותרה ללא טיפול כמובן הסימפטומים. באופן עקרוני ניתן לחזור לפעילות גופנית בהדרגה לפי הכושר הגופני ובהתאם לנתונים שהוזכרו. בטיסה לחול חשוב לשמור על נטילה רצופה של תרופות ולדאוג לביטוח אשר יכלול אישפוז בשל מצב קיים. לייזר עלול לעודד את מערכת הקרישה וליצור דימומים בשל הטיפול לעיכוב הטסיות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים