קצב לב גבוה במנוחה וחוסמי בטא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/03/2023 | 21:29 | מאת: ורד

דופלקס ללחץ דם, סימבלטהsnri לדכאון, קונצרטה שעוזרים! בגלל דופק מהיר מעל 100מבמנוחה הוסיפו לי ביספורלול. מורידדופק אבל חושדת שהוא מוריד מוטיבציה.פחות בא לי םהתאמץ בעבודה ובחייםנבכלל (לא דכאון, פשוט בטטה כזו ) ...אז,קראתי שהוא חוסם בתא...קונטרה למה שמנסה לעשות snri...., אקג תקין כל השנים מה הסיכון אם אפסיק את הבספורלול? יש תרופה חלופית שאיננה חוסם בתא?

ורד שלום, הפסקת חוסמי בטא צריכה להיעשות בהדרגה כדי שלא יהיה אפקט rebound. לרוב טכיקרדיה היא משנית לסיבה אחרת כגון אנמיה, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס חרדה וכדומה. ישנן תרופות שלא מקבוצת חוסמי בטא המאיטות את הדופק ובהן חוסמי תעלות סידן כגון Verapamil ו diltiazem (יכולות להחליף את האמלודיפין). תרופה נוספת קרויה Ivabradin המשמשת בסל לטיפול בחולים עם אי ספיקת לב קשה אשר אינם מסוגלים ליטול חוסמי בטא במינונים מספקים. יש להיוועץ עם רופא לפני נטילה של תרופות אלה בשל השפעותיהן על לחץ הדם ותופעות הלוואי הכרוכות בנטילתן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים