פיענוח בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/03/2023 | 10:31 | מאת: אמיר

בן 67.5. בריא. ללא מחלות לב סוכר בסביבות 100-110. לחץ דם נע בין 125-140 סיסטולי. דיאסטולי 66-78.לא מעשן. עושה הליכה 5-6 פעמים בשבוע כ 50 דקות כל פעם. ..כולסטרול כללי 230. LDL159.HDL53 לא נוטל תרופות .עשיתי בדיקה אקו לב לשם כניסה לחדר כושר ואלה התוצאות. .אאורטה עולה30 ממ .סינוס אאורטלים 34 ממ. שורש האורטה 31 ממ. פרזדור שמאלי[m-mode[37ממ.שטח פרזדור שמאלי[v-c] 19.חדר ימין24ממ.רוחב חדר שמואל בזמן סיסטולה 26 ממ.רוחב חדר שמואל בזמן דיאסטולי44ממ.עובי המחיצה הבין חדרית 12 ממ.עובי דופן אחורית 11ממ..המסתם המיטראלי מבנה ותיפקוד תקיניםe70a100. המסתם מהאורטלי מעובה הגבלה קלה בפתיחה ppg-16. פתיחת המסתם האאורטלי 17 ממ מסתם פולמונרי תקין. ללא wmaאיזורי משמעותי ומוערך ef65%.+תקין.מה אומרת התוצאה .והאם יש צורך בנטילת סטטינים בגלל כולסטול קצת גבוה . בדיקת מאמץ [ ארגומטריה] תקינה כושר מצוין. תודה רבה מראש.

אמיר שלום, בדיקת האקו המצוטטת תקינה ואין קשר בין התשובה לבין ההחלטה על נטילה של סטטינים. ככלל, רצוי לברר את משמעות בדיקות העזר מהרופא שהפנה לביצוע הבדיקה ומכיר גם את שאר בדיקות העזר והרקע הקליני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים