הסבר על סיטי עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/02/2023 | 18:06 | מאת: אורי

שלום בן 49 ללא מחלות רקע בסיטי עורקי הלב נכתב: מערכת דומיננטית ימנית ערכי סידן: לא נצפתה הסתיידות בעורקים הכליליים מבנה הלב והחללים תקין, לא מודגמים פגמי פרפוזיה בשריר הלב האאורטה העולה 30 מ"מ יש מפה של עורקי הלב, עם שמות באנגלית של 4 עורקי הלב ולידם כתוב "תקין ללא הצרות" (ליד כל אחד מהם כתוב לאחר מכן סוגריים מספרים ואותיות באנגלית) אם אני מבין נכון הכוונה למקטעים של העורקים, כך שהתקין וללא הצרות מתייחס להכל? למטה כתוב: אין מחלה כלילית משמעותית המלצות: הבדיקה תקינה, מומלץ המשך מעקב רופא משפחה. 1. מה הכוונה "אין מחלה כלילית משמעותית", האם יש משהו אבל לא משמעותי? 2. אם כתוב "תקין, אין הצרות" וכן שאין הסתיידות, זה אומר שהעורקים ללא כל טרשת ושומנים אפילו לא ברמה הנמוכה ביותר? כלומר עורקים תקינים כמו בגיל צעיר? 3. האאורטה עולה 30 מ"מ זה תקין לגמרי? 4. מערכת דומיננטית ימנית זה המצב נורמלי? תודה

אורי שלום, מערכות ביולוגיות הן אינן מערכות מתמטיות ולכן המושגים המתמטיים של כן ולא, הכל או כלום אינם, "תקין לגמרי" אינם רלוונטיים. את ה CT מבצעים כדי לשלול מחלה כלילית משמעותית ולהעריך את הסיכון. למרבית האנשים בגיל 49 יש מידה מסויימת של טרשת ורבדים בעורקים הכליליים. כאשר נשללה כלילית משמעותית ומדד הסידן נמוך, הסיכון לארועי לב נמוך מאד. שאר המדדים המצוטטים בגדר הנורמה, ב 85% מהמקרים הדומיננטיות ימנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים