Short v.t וההבדל אם קיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/02/2023 | 04:24 | מאת: רונן

שלום רב דוקטור כידוע ודאי 3 פעימות חדריות מוקדמות רצופות או יותר במהירות>100 פ בדקה מוגדרת v.t. שאלתי: האם v.t הנובע מפעימות מוקדמות שונה במהותו ובסיכון שלו מ v.t שאינו קשור לפעימות מוקדמות. בתקווה שהשאלה הגיונית ומובנת תודה מראש

רונן שלום, כמעט כל VT מתחיל בפעימה מוקדמת. רמת הסיכון מ VT נקבעת מגורמים רבים כגון תפקוד חדר שמאל, קיומה של צלקת מחלה ראשונית של שריר הלב, הפרעות גנטית הגורמות למוטציה של תעלות הולכה, משך ה VT, מהירותו, המקור שלו מהחדר ועוד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים