האם יש צורך בצנתור אבחוני לאחר CT לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/01/2023 | 21:59 | מאת: אילת

בת 60. בגלל היסטוריה משפחתית וגיל המעבר, עשיתי CT לב פרטי, למרות שאיני סובלת מתעוקה. נמצאה בדימות "היצרות בינונית: היצרות בין 50-69%" במקטע שבין D1-D2. רכה בעיקרה. וכן נכתב: "רובד שרובו אינו מסוייד מתחיל מיד לאחר מוצא D1 ,גורם היצרות בינונית-קשה של כ 60%-70%". לאחר חודש וחצי עם סטטינים הכולסטרול ירד לרמות יעד. הומלץ לי לבצע צנתור אבחוני, למרות שאקו לב במאמץ יצא תקין ואין לי שום תעוקה כאמור, בטענה שממצאים פוזיטיביים ב CTלב לעולם אינם מדויקים מבחינת האחוזים. ויתכן שיש לי סתימה משמעותית שתדרוש סטנט. האמנם כדאי לעבור בדיקה פולשנית?

אילת שלום, כאשר מבצעים בדיקה ללא התוויה קלינית, מתמודדים עם הדילמה שאת מעלה בשאלתך. מבחינה פרוגנוסטית, באופן סטטיסטי אין הבדל בין המשך טפול תרופתי מיטבי להתערבות פולשנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים