בועית אויר בעירוי לוריד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/01/2023 | 15:11 | מאת: מור

שלום אני מטופלת בעירוי חצי שנתי לוריד עם מבטרה, עקב מחלה אוטואימונית. במהלך העירוי יש לפעמים בועיות שנכנסות לוריד הפנתי את תשומת ליבם של האחיות והן אמרו שצריך 5 סמק כדי שיצור בעיה. אבל קראתי ושמעתי שאוויר שנכנס לוריד גם רם כמות קטנה היא לא מתמוססת והיא יכולה לסתום ורידים ועורקים ומה קורה במצב שכל חצי שנה יש לי בועית אויר בעירוי. האם זה לא מסוכן במצטבר? או בכלל.

מור שלום, בועיות קטנות של אויר בעירוי לווריד אינן מסוכנות והן מתמוססות תוך זמן קצר מבלי לגרום לנזק מיידי או מצטבר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים