ההבדל בין שני הבדיקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/01/2023 | 12:18 | מאת: Linoy

היי תגיד בבקשה 🙏 בדיקת ארגומטריה מאמץ ובדיקת אקו לב במאמץ מה בעצם ההבדל ביניהן ? אפשר לעשות רק את אחת מהן או אקו לב במאמץ עדיפה מבחינת בדיקה עמוקה יותר ? עשיתי לפני כמה ימים בדיקת ארגומטריה ויצאה ללא איסכמיה וללא תעוקת חזה וללא אף פעימה מוקדמת וללא שינויים משמעותיים ב st אבל לקראת סוף הבדיקה 2 דקות לפני הרגשתי קוצר נשימה והרופא לא רשם את זה בתוצאות הבדיקה ? יכול להיות שפשוט זה בגלל ענין שקשור לכושר גופני?

לינוי שלום בדיקת אקו לב מדגימה באופן ויזואלי את הכווץ של דפנות הלב במנוחה ובמאמץ וישנם מאפיינים המחשידים לקיומה של איסכמיה כאשר יש הפרעות כווץ המוחמרות במאמץ. באק'ג במאמץ מתרשמים מתרשים האק'ג בלבד מבלי לראות את הלב. הסיבות לקוצר נשימה במאמץ הן מגוונות. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים