תוצאת בדיקת מבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/12/2022 | 15:37 | מאת: דניאל

שלום בן 48 ללא מחלות רקע כחלק מבירור לפעימות מוקדמות נשלחתי לבצע מבחן מאמץ. אקו יצא תקין, הולטר כמובן הראה פעימות מוקדמות. בסיום המבחן מאמץ נאמר לי שלאור הממצאים מומלץ לבצע CT קרדיאלי. אלו הממצאים: VO2MAX 43.4 , METS 12.4, 10MIN46 : BRUCE : ה FC הוא טוב דופק: 78 עד 163 : 95% ל.ד. 120/80 עד 180/80 ללא כאב בחזה באקג בסיסי יש STRAIN ב- L3 וב- AVF במאמץ: יש ST DEPRESSION ב V4 עד V6 + INF 2 MM DOWNSLOAPING חוזר תקין בתוך דקה. ללא כאב בחזה לא היו הפרעות קצב בכלל MAXIMUM POSITIVE בדיקה חיובית ל IHD : מומלץ על CARDIAC CTA זה מלחיץ ולא נעים בכלל לקבל "בשורה" כזו, רציתי לשאול מה משמעות הממצאים? והאם יכול להיות שאין בעיה אמיתית ומדובר בממצאים שגויים במבחן המאמץ? יש אפשרות שבדיקת ה-CT תגלה שהמצב אצלי תקין על אף הממצאים במבחן המאמץ? ואיך יודעים אם הממצאים הללו הם תוצאה של אירוע חריף שקרה בזמן מבחן המאמץ או משהו שקיים כבר לפני? מה רמת הדחיפות לביצוע הבדיקה? (אני מחכה שיתקשרו אלי בקשר לתור) ואיך יש לנהוג בקשר לפעילות גופנית (מבצע הליכות מספר פעמים בשבוע). תודה רבה

דניאל שלום, כאשר מבצעים בדיקות מיותרות שאינן מותוות מתמודדים עם הממצאים ועם מגבלות הבדיקות והפענוח שלהן. אין צורך לנחש מה יהיו הממצאים אלא לחכות לתשובת ה CT ואז להחליט מהו הטיפול המיטבי לאיזון גורמי הסיכון ולמניעה של ארועי לב. לא היה ארוע חריף בזמן הבדיקה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים