קרדיומיופתיה ודלקת שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/12/2022 | 23:16 | מאת: רועי

שלום מחלות קרדיומיופתיה, עיבוי שריר הלב, המחיצה, וכדו'. וכן דלקות בשריר הלב. האם את כל הדברים הללו רואים באקו רגיל או שיכול להיות אקו שמפוענח כתקין גם אם אכן קיימת מחלות כמו קרדיומיופתיה ודלקות שריר הלב או בעיות אחרות של עיבוי בלב? תודה

רועי שלום, אקו לב היא בדיקת סקירה טובה לאחבחון של גודל המדורים, תפקוד החדרים והמסתמים, ועובי הדפנות. אם יש חשד לקרדיומיופתיה לפי אק'ג או בדיקת אקו בדיקות הדמייה נוספות כגון MRI יכולות לתרום לדעת מהי האתיולוגיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים