בדיקת MRI ללב, מה כלול בה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/12/2022 | 15:27 | מאת: אריה

שלום נשלחתי לראשונה בחיי לבצע MRI לב. בשם הבדיקה נכתב: MRI תפקוד הלב עם/ללא מבנה הלב וכתוב שזה נועד לשלול מיוקרדיטיס / קרדיומיופתיה אני יודע שבבדיקות MRI אסור לזוז, אז איך זה מסתדר עם בדיקה של הלב? הרי שריר הלב כל הזמן פועם וזז. מה שכתוב בשם הבדיקה זה משהו גנרי שיוצא בהפניה או שיש בדיקה כזו שנקראת "עם וללא מבנה הלב"? האם מבצעים בדיקה זו עם חומר ניגוד? (בהפניה לא כתוב) אני מניח שיש כמה וכמה סוגי ושיטות בדיקות MRI ללב, עפ"י הנתונים שכתבתי, אפשר ללמוד אלו פרמטרים אמורים לבדוק אצלי? אני מבין שנבדק הנושא של הנוזל, וכן אם יש קרדיומיופתיה שזה בעצם הרחבה של שריר הלב, האם בבדיקה זו אמורים לראות גם אם יש איסכמיה כלשהי או שהיה בעבר אירוע לבבי כלשהו אפילו קטן? והאם בבדיקה זו רואים משהו שקשור למערכת החשמלית של הלב? (הפרעות הולכה וכדו') תודה רבה

אריה שלום, אסור לזוז בבדיקת MRI על מנת להקטין ארטיפקטים של תנועה, תנועת הלב מסונכרת לתרשים האק'ג. ההפנייה היא גנרית. ההאדרה שונה במקרה של מיוקרדיטיס, קרדיומיופתיה, מחלות הסננתיות ובאיסכמיה/צלקת, לכן ניתן להבדיל בין המצבים השונים. מערכת ההולכה היא פונקציונלית ולא אנטומית ולכן לא נבדקת. מוזרק חומר ניגוד גדוליניום (לא מכיל יוני יוד). ניתן למדוד את הזרימות, תפוקת הלב, גודל המדורים ואת הכווץ. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים