בדיקת הולטר לחץ דם 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/11/2022 | 20:49 | מאת: רועי

ערב טוב בן 48, ללא מחלות רקע, ללא טיפול תרופתי. בגלל פעימות מוקדמות מרובות נשלחתי ע"י רופא משפחה לבצע כמה בדיקות, בין היתר הולטר לח"ד. אציין שלילה לפני יום הבדיקה כמעט לא ישנתי, האם זה חוסר שינה משפיע על תוצאות בדיקות לחץ הדם ביום הבדיקה? כ"כ מאוד התקשיתי לישון עם מכשיר ההולטר לח"ד, ועם המדידות. מצ"ב תוצאות הבדיקה, אשמח להבין מה משמעות התוצאות והאם הבדיקה תקינה? (שעות השינה המצוינות כאן אלו לא השעות שינה הרגילות שלי, לא נכנסתי למיטה לפני אחת וחצי בלילה, וגם קמתי אחרי 7, וכאמור בלי קשר לזה השינה היתה גרועה). לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 126.00 דיאסטולי: 75.00 לחץ דם ביום – סיסטולי ממוצע: 128.00 דיאסטולי ממוצע: 77.00 דיאסטולי מעל 85: 9.52% סיסטולי מעל 135: 16.67% לחץ דם בלילה – סיסטולי ממוצע: 114.00 דיאסטולי ממוצע 68.00 דיאסטולי מעל 70: 30.00% סיסטולי מעל 120: 30.00% מסקנות: הגדרות של שעות הלילה בין 22:00 ל- 07:00 ישנן מדידות שנפסלו ביום ישנם מדידות עם לחת דם מקצת מעל הנורמה NORMAL B.P DIPPER תודה

בהולטר אין עדות ליתר לחץ הדורש טיפול תרופתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים