בדיקת אקו לב במאמץ .

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/11/2022 | 01:22 | מאת: אני

שלום. אני בת 33. אתמול פניתי לבצע בדיקת אקו- לב במאמץ. פניתי לבצע אץ.הבדיקה עקב לחץ בחזה וקוצ"נ בזמן הליכה. שעקב כך פניתי למיון והם הפנו אותי לבדיקת אקו לב במאמץ. הבדיקה היתה לי ממש קשה. אמנןם לא היה לי כאב בחזה. אבל היה לי ממש כבדות ברגליים ובהמשך סחרחורות ...וסאיזשהו שלב הרגשתי שאני כבר לא מסוגלת קפצתי מהמסוע למיטה . (הגעתי ל 86%). בשלב זה הדופק היה 230 ול"ד 150/80. התנשפתי ממש . היה לי קשה לנשום. לאחר הבדיקה- הרגשתי כאילו לאחר ריצת מרתון.סחרחורת ורעדתי מרוב חולשה. חלק מהתלונות. לא אמרתי לצוות. היה לי קשה להגיע הביתה אח"כ מרוב חולשה. אני קצת בלחץ. האם מצב כזה אופייני לנשים צעירות כמוני ? זו לא תגןבה מוגזמת מידיי ?

14/11/2022 | 07:49 | מאת: אני

בדקתי שוב .. הדופק הגיע ל 156. 86% מדופק מטרה . הרגשתי שאני לא מוסגלת להמשיך עוד דקה אחת נוספת. הרגשתי ממש לאחר ריצת מרתון. מה הסיבה לזה ? למה הייתי כ"כ מותשת

שלום, התגובה למאמץ קשורה מאד לכושר הגופני הבסיסי וליכולת היומיומית לבצע מאמץ ביחס למאמץ הנדרש בעת ביצוע הבדיקה. נדיר מאד שביצוע אקו לב במאמץ בגיל 33 ידגים פתולוגיה משמעותית אם אין בעייה מולדת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים