טיפול מומלץ לאיסכמיה בעורק lcx

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/11/2022 | 13:11 | מאת: מנשה

במיפוי במאמץ על הליכון עקב נימול עדין ביד שמאל בעת הליכה נמרצת בלבד נמצאה איסכמיה קלה בתפוצת עורק lcx ביחד עם פגם מילוי קטן והפיך בדופן הפוסטרולטרלי. בעברי צינתור עם 2 סטנטים בlad לפני כשלוש שנים, סוכרת ותיקה עם אינסולין ו-egfr 45. בן 78 בתפקוד מלא בכל מובן . מה לדעתך הטיפול המתאים ביותר בנסיבות אלה ולמה.

מנשה שלום, כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה לא ניתן לתת עצות מעשיות על סמך בדיקת בדיקות עזר ומבלי להכיר את התסמינים, הרקע הקליני וממצאי הבדיקה הגופנית. באופן כללי ניתן לומר שתעוקת חזה יציבה, גם כזאת הגורמת לאיסכמיה במיפוי יכולה להיות מטופלת עם טפול תרופתי מיטבי ואין יתרון סטטיסטי להתערבות פולשנית. באופן כללי גם ניתן לומר שהטיפול בסטנטים במטופלים עם סוכרת המטופלת באינסולין, בעיקר אם יש מחלה רב כלית, כרוך בתוצאות פחות טובות בטווח הארוך ביחס לרווסקולריזיה באמצעות מעקפים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים