פעחמות חדריות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/11/2022 | 09:50 | מאת: דניאל

ד"ר קרנר הנכבד, מצב של 3 פעימות חדריות מוקדמות רצופות במהירות הגבוהה מ 100 בדקה מטגדר כטכיקרדיה חדרית. שאלתי, מה המשמעות של פעימות חדריות מוקדמות ורצופות במהירות הקטנה מ 100 בדקה...? חן חן

דניאל שלום, תדירות הדופק בעת טכיקרדיה חדרית תלויה בגודל המעגל של הזרם החשמלי ומהירות ההולכה במעגל. טכיקרדיה חדרית איטית פחות מסוכנת ונוטה פחות להתפתח להפרעת קצב מורכבת יותר או מתמידה. תודה על פנייתך לפורום

20/11/2022 | 10:42 | מאת: דניאל

ד"ר קרנר הכבד, ראשית תודה על תשובתך. א.האם קיים מושג טכיקרדיה איטית? עצם המילה טכיקרדיה אין פירושה דופק מהיר מ 100? ב.האם ניתן ללמוד מתובתך שפעימות חדריות מוקדמות ורצופות במהירות איטית מוגדרות אף הן כטכיקרדיה חדרית? חן חן

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים