בדיקת הולטר לחץ דם 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/11/2022 | 23:12 | מאת: תמיר

ערב טוב בבדיקת הולטר לח"ד, איך יש לנהוג בזמן שהשרוול מתנפח? להפסיק פעילות? לעמוד? לשבת? להניח את היד על משטח? איך הבדיקה יכולה להיות אובייקטיבית אם המדידות מפתיעות ובזמנים לא נוחים? למשל בנהיגה, או בכל מיני מצבים כאלה (בוודאי שזה גם יהיה יותר גבוה מהמדידות הביתיות שבהן יש הנחיה על מנוחה). אדם שישן על הצד ושוכב על הצד של שרוול המדידה, האם זה פוגם במדידה? (מתאר לעצמי שההמלצה היא לישון על הצד השני, אבל בשינה זה לא בדיוק לפי התוכנית ובאופן מודע). תודה

תמיר שלום, בזמן מדידה יש כדאי להפסיק באופן זמני את הפעילות על מנת לא לגרום לארטיפקטים במדידה. שכיבה על היד שבה נמדד לחץ הדם לא אמורה לשנות את המדידה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים