ממצאים של אי ספיקה מינימלית באקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/11/2022 | 14:42 | מאת: אורן

שלום בסיכום תוצאות בדיקת אקו, נראה שהכל בסדר, אך כתוב שבשלושה מסתמים (מלבד המיטרלי שלא כתוב עליו שיש בעיה) יש "אי ספיקה מינימלית". 1. האם מדובר בממצא תקין גם אצל צעירים יחסית? 2. האם זה דורש מעקב? זה משהו שיכול להחמיר עם הזמן? 3. באי ספיקה מינימלית של המסתמים יש ביטוי כלשהו בסימפטומים או שאין סיכוי שיהיה לזה משמעות סימפטומטית? 4. האם במאמץ המצב שונה ויכול להיות שלאי ספיקה מינימלית, במאמץ יהיה לזה ביטוי ואולי אף יותר ממשהו מינימלי ולמשל באקו במאמץ יראו? א"כ מדוע לא לעשות? תודה

אורן שלום, אלה ממצאים אקראיים וזניחים באקו שאין להם שום חשיבות קלינית ואינם מנבאים התקדמות של מחלה בעתיד ולפיכך לא דורשים מעקב תקופתי שגרתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים