דופק גבוה האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/10/2022 | 11:41 | מאת: אלה

שלום, בת 60 ברקע שומנים בדם סוכרת וסיפור משפחתי, האם דופק מעל 100 עלול לגרום לדום לב? אקו לב וצינתור בסדר, אקג הראה קצת שינויים ודופק 109, יש חולשה סחרחורת גם אחרי ארוחה בוקר קטנה. 3 ימים אחרי צינתור יש כאב לוחץ על האמה משורש כף יד , יש שטף דם צהוב שחור שמופיע ונעלם לסירוגין מתי הכאב ביד ייעלם ,תודה

אלה שלום, דום לב נגרם מהפרעת קצב שנקראת פרפור חדרים או טכיקרדיה חדרית מהירה. דופק ממקור סינוס לא גורם לדום לב. יש לברר משנית לאיזו סיבה הדופק מהיר. המטומה פשוטה (ללא מפרצת כוזבת) ביד לאחר צנתור יכולה לכאוב עד שבועיים בזמן ספיגת ההמטומה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים