בדיקת הולטר לב האם לעשות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/10/2022 | 13:29 | מאת: א א

שלום, גיל 60 ברקע שומנים בדם סוכרת,בגלל התעלפות וקוצר נשימה במאמץ וכאב עמום בחזה עשיתי א ק ג שיצא קצת לא טוב עם דופק 109, נשלחתי למיון עברתי צינתור ואקו לב שיצא תקין, לפני אישפוז קיבלתי הפניה להולטר לב מרופא משפחה האם צריכה לעשות הולטר כי בשלושה ימי אישפוז הייתי מחוברת למוניטור, האם צריך להמשיך בירור אצל קרדיולוג בעניין דופק מעל 100? תודה

שלום א.א. אם הדופק המהיר ממקור סינוס, אין מדובר בהפרעת קצב אך יש לברור מהי הסיבה שבגללה הדופק מהיר. ארוע של התעלפות אינו מוסבר מהעובדה שהדופק 110 לדקה. סיבה שכיחה לדופק מהיר והתעלפות היא תסחיף ריאתי באנשים המועדים לכך. סיבות נוספות לדופק מהיר כוללות גם אנמיה, הפרעות בתפקודי התריס ועוד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים