בדיקת הולטר לב 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/10/2022 | 21:34 | מאת: גיל

שלום 1. מה ההבדל בין הולטר לב רגיל (3 חיבורים) להולטר לב 12 חיבורים? 2. האם לצורך זיהוי הפרעות קצב מכל הסוגים מספיק 3 חיבורים? 3. כשיש פעימות מוקדמות (דילוג על פעימות וכדו'), האם הולטר לב רגיל מספיק? 4. פעימות מוקדמות שבאות בשעות שלאחר פעילות גופנית, בזמן בדיקת הולטר לא ניתן לבצע פעילות גופנית בגלל שזה גורם להזעה (בטח אצל מי שמזיע בקלות) ואז יש בעיה עם המדבקות, מה עושים במקרה כזה? תודה

גיל שלום, בהולטר 12 ערוצים ניתן גם לאבחן שינויים בקטע ST ופתולוגיות נוספות בתעלות הולכה של אלקטרוליטים. לפעימות מוקדמות לרוב הולטר רגיל מספיק. אם יש פעימות מוקדמות בהתאוששות מפעילות, הן לרוב יופיעו גם במאמצי יומיום מבלי לבצע מאמץ מכוון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים