תרשים אקג תקין על מה יכול ללמד?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/10/2022 | 15:41 | מאת: ניר

שלום האם תרשים א.ק.ג רגיל שמפוענח כתרשים תקין, האם זה שולל בעיות לבביות כמו איסכמיה חדשה או אף ישנה? עיבוי שריר הלב? עיבוי מחיצה וכדו'? בעיות משמעותיות במסתמים ועוד? כל הבעיות הללו יש להם ביטוי כלשהו (גם אם לא כאבחנה9 שמרמז על כך בתרשים א.ק.ג סטנדרטי? והאם בא.ק.ג רגיל יש סימנים למחלות הפרעות קצב אף שבזמן הבדיקה עצמה לא היתה הפרעת קצב (וממילא לא תתועדה)? תודה רבה

ניר שלום, פתולוגיות רבות מתבטאות גם בתרשים אק'ג במנוחה. אק'ג תקין במנוחה לא שולל את כל הבעיות המבניות ואינו שולל היצרויות בעורקי הלב שיבואו לידי ביטוי רק במאמץ עם האצת הדופק. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים