מחלות לב גנטי ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/10/2022 | 04:10 | מאת: לי

אשמח לדעתך דר, האם כל מחלת לב כל שהיא היא תמיד גנטית או רק ברוב המקרים? נניח אשה בת 62 נפטרה מאנגינה פקטוריס, הבת שלה עם אוטם תחתון בת 77, אוטם ואנגינה פקטוריס הם אותה מחלה? והאם מחלות מעין אלו תמיד עוברות בירושה ?

לי שלום, למחלות לב יש מרכיב גנטי, אך הסביבה וגורמי הסיכון מהווים גורם חשוב להתפתחותה. מחלת לב איסכמית בגיל צעיר מהווה גורם סיכון לצאצאים, אך מחלה בגילים מאוחרים יותר לא בהכרח מעלה את הסיכון לתחלואה בדורות הבאים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים