אנדוקרדיטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/10/2022 | 21:24 | מאת: שגיא

שלום גיל 60 לגבי אנדוקרדיטיס 1. האם אנדוקרדיטיס מזהים באק"ג? אמורים להיות שינוים באק"ג? 2. יכול להיות אנדוקריטיס בלי שהאדם יהיה מודע בלי תסמינים? 3. כמה זמן זה אנדוקרדיטיס? תודה רבה

שגיא שלום, אנדוקרדיטיס היא מחלה זיהומית בעלת מהלך משתנה בהתאם למזהם ולגורמי סיכון אחרים כגון מסתם מלאכותי או הפרעה בתפקוד המסתמים הנאטיביים. המהלך יכול להיות סוער אך לעיתים גם מאד הדרגתי. בהחלט יכול להיות זיהום ללא ממצאים מכוונים באק'ג. משך הטיפול באנדוקרדיטיס ארוך, לפחות מספר שבועות ולעיתים דרושה גם התערבות ניתוחית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים