אי ספיקה אורטלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/10/2022 | 21:49 | מאת: אייל

שלום בן 52. אובחנה באחרונה מחלת קרוהן. לאחר 7 שנים של בעיות במערכת העיכול וירידה מ 60 ל 42 קג BMI=13 . במשך 4 שנים לא אכלתי פירות וירקות ואוכל כמעט רק אורז ולחם וסוכר. יש חוסרים בויטמינים ומינרלים. בוצעה השבוע בדיקת אקו לבדוק שאין השפעה של תת התזונה על הלב. לשמחתי כל הבדיקה תקינה. חריג רק צוין – אי ספיקה אורטלית קלה. אי ספיקה מיטרלית – חסרת משמעות המודינמית אי ספיקה טריקוספידלית – חסרת משמעות המודינמית. MIN AR ה EF=60 כל יתר הבדיקה תקינה. אציין שבבדיקות אקו קודמות כולל לפני 3 שנים המסתמים והאאורטה תקינים ללא כל ממצאים ולא היתה בכלל אי ספיקה אורטלית. אשמח לעזרתך 1. לגבי אי ספיקה אורטלית קלה. עד כמה זה משמעותי? האם זה אומר שאצטרך תרופות ושרוב הסיכוי שזה יחמיר עם השנים? 2. האם יכול להיות שאי ספיקה אורטלית נובעת מהתת תזונה? זה הפיך כשאעלה במשקל? תודה רבה

אייל שלום, אלה ממצאים זניחים ללא משמעות המודינמית והם אינם מנבאים התקדמות מחלה בעתיד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים