הפרעת קצב שעות לפני קבלת מחזור חודשי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/09/2022 | 10:47 | מאת: Linoy

שלום דוקטור, אשמח מאוד לדעתך, בת 43 בריאה בדרך כלל, כמעט כל חודש כבר שנה שיש לי תופעת הפרעת קצב שעות לפני מחזור חודשי לפני שהוא מגיע וזה מפחיד וקשה להתרגל.. המחזור סדיר כמו שעון ונשלל מצב של טרום גיל מעבר, פרופיל הורמונלי תקין תוצאת האקו במאמץ שעשיתי ויצאו לי 3 פעימות מוקדמות ממקור חדרי VPB's , מתפרקת בפייסבוק מפחד מזה שאני הולכת למות מדום לב כי אסור שבזמן מאמץ יהיו פעימות מוקדמות מהחדרים , אשמח מאוד לדעה שלך לגבי תוצאת הבדיקה מכיוון שהתור שלי לקרדיולוג עוד חודש וחצי רק , אקו לב דופלר כולו יצא תקין פיקס חוץ מדלף טריקוספידלי מזערי, לחץ ריאתי לפי מהירות ה TR הינו 17 ממ"כ +RAP , שורש אאורטה 27 ממ, ואאורטה העולה 31 ממ, המאמץ הופסק אחרי 7 דקות בעומס 9.7 METS ללא תעוקה, ללא שינויים איסכמיים, 3 VPB'S כבודדים, ללא הפרעות קצב אחרות במאמץ בעומס בינוני והדופק תת מרבי 91% הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד חדר שמאל, ללא עדות לאיסכמיה, לאחר המאמץ לא ניתן לקבל סיגנל ברור של TR להערכת לחץ ריאתי פעימה מוקדמת מהחדרים בודדת ראשונה לפני מאמץ כאשר התרוממתי מהמיטה להליכון ושתיים נוספות בודדות תוך כדי מאמץ , שלושתם היו בודדות ממקור חדרי הגעתי באותו יום לבדיקה במצב של לחץ נפשי עז על כדור ואבן כי הייתי גם ככה ביום חרדות מהבוקר ככה הגעתי לבדיקה יצאו שלוש בודדות, אחת לפני המאמץ על ההליכון ושתיים בודדות תוך כדי ההליכה לא היו הפרעות קצב נוספות חוץ משלוש הבודדות אקו לב דופלר עצמו יצא תקין לגמרי זה יכול לקרות באמצע החיים ענין של הפרעות קצב לפני מחזור ? כי עד לפני שנה זה לא קרה לי.. אשמח מאוד לדעתך

שושנה שלום, פעימות מוקדמות ממקור חדרי הן תופעה שכיחה, מציקה אך לרוב לא מסוכנת ולא מזיקה, בעיקר כאשר תפקוד הלב תקין וכאשר אין עדות לתבנית פתולוגית באק'ג במנוחה או להפרעת קצב מורכבת יותר (או מתמידה) תודה על פנייתך לפורום

28/09/2022 | 21:23 | מאת: Linoy

התשובה נועדה לי ? כי רשמת שושנה .. :)

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים